17 Απρ 2013

Ακαδημία των Πολιτών στον Δήμο Πεδιάδος.


Η Ακαδημία των Πολιτών, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της στο Καστέλλι Πεδιάδος.
 Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 
20 Απριλίου 2013 και ώρα 6:00 μμ. στο Καστέλλι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πεδιάδος Κοινωνική Συζήτηση με θέμα:

«Η Συντροφικότητα σε Εποχή Κρίσης»

με εισηγητή τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, Δρ Ευστράτιο Παπάνη.



 Η Εκδήλωση θα είναι ανοικτή (με ελεύθερη είσοδο) για όλους τους Πολίτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν και για τη λειτουργία της Ακαδημίας των Πολιτών στο Καστέλλι.
 Τα μαθήματα της Ακαδημίας θα έχουν τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων Κοινωνικών Συζητήσεων (26 συνολικά κάθε έτος) και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πεδιάδος στο Καστέλλι και ώρες: 5:00μμ-8:00μμ.
 Οι θεματικές ενότητες του πρώτου έτους, που θα αναπτυχθούν από Καθηγητές Πανεπιστημίου και καταξιωμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας , είναι: «Σύγχρονες αρχές και θέματα Συμβουλευτικής» και ακολούθως «Σύγχρονες αρχές και θέματα Ψυχολογίας».
 Η Ακαδημία Πολιτών Καστελλίου, πρόκειται να λειτουργήσει με την αρωγή του Δήμου Πεδιάδος και σχεδιάζει τετραετή κύκλο σπουδών σε γνωστικά αντικείμενα όπως Ιστορία, Ιστορία Τέχνης, Κοινωνιολογία, Παιδαγωγικά, Ιατρική, Δημοσιογραφία, Πολιτικές Επιστήμες κ.α. Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και καταξιωμένοι επαγγελματίες υγείας θα προσφέρουν μια συναρπαστική ερμηνεία των κοινωνικών και ψυχικών φαινομένων με οδηγό τη συστημική προσέγγιση, την καινοτόμο μεθοδολογία και τα πρωτοποριακά διδακτικά συστήματα.
 Η Ακαδημία των Πολιτών, είμαι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ISO 9001), που επεκτείνεται σ' όλη την Ελλάδα, με σκοπό την προσφορά εκπαίδευσης προς σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής θέσης κι επαγγέλματος. Επιδιώκει “να προσφέρει απλόχερα τη γνώση και να διαδώσει μια εναλλακτική δυνατότητα επιμόρφωσης, κοινωνικής εξωστρέφειας και συλλογικότητας”.
 Ήδη λειτουργούν Τμήματα της Ακαδημίας των Πολιτών, σε 60 πόλεις της Ελλάδας. Στην Κρήτη, εκτός από τα τμήματα που υπάρχουν ήδη στο Ηράκλειο, η Ακαδημία λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο και στο Ρέθυμνο.
Όσες και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ακαδημίας των Πολιτών μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα του Δήμου σε Καστέλλι, Θραψανό και Αρκαλοχώρι κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00' έως 12.00' π.μ. Συντονιστής Ανέστης Μαραυγάκης (τηλ. 6971-654.499). Όπως ανακοινώθηκε, η ετήσια συνδρομή, είναι 100 €, ενώ προβλέπεται έκπτωση 30% (δηλ. 70 €) για ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, συλλόγους (άνω των 10 ατόμων) και φοιτητές. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι Πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο. Για την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φέρουν μαζί τους φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας και μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική τους ταυτότητα.

Στο Καστέλλι η Ακαδημία Πολιτών”, εφ. “Πατρίς”, 09/04/2013: http://www.patris.gr/articles/240510PHPSESSID=ub03g2fqkn0850evt4bl2a5j34#.UW7DHKLwlMk

Η ιστοσελίδα της Ακαδημίας των Πολιτών: http://civilacademy.ucoz.org/
e-mail: academy@ aigaion. Org


Υ.Γ.: Μανόλης Αναγνωστάκης, “Θεσσαλονίκη,Μέρες του 1969 μ.Χ.”:                                     http://www.youtube.com/watch?v=2esa3WPZCgY
και “Όταν μιαν Άνοιξη”, με τη μουσική και τη φωνή του Μίκη Θεοδωράκη: https://www.youtube.com/watch?v=mlgtFG27NNw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE