1 Ιουλ 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΟΣ

Καστέλι 28/6/2009

Με απόλυτη επιτυχία υλοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Καστελλίου η ημερίδα ενημέρωσης «Νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι: επιπτώσεις και προοπτικές», η οποία οργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία πολιτών για τη Διάσωση Προβολή και την Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος.
Στην ημερίδα παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από τις έδρες και τα 17 δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Καστελλίου, Αρχαλοχωρίου και Θραψανού, καθώς και από το Ηράκλειο, τις Γούβες, την Επισκοπή και την Χερσόνησο. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης: οι Δήμαρχοί της περιοχής, βουλευτές, νομαρχιακοί σύμβουλοι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι πράσινοι), παραβρέθηκε επίσης εκπρόσωπος της επιτροπής ειρήνης και της οικολογικής παρέμβασης Ηρακλείου.
Το ενδιαφέρον του κοινού κρατήθηκε αμείωτο από τις ομιλίες των προσκεκλημένων επιστημόνων μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Στο τέλος των ομιλιών έγιναν τοποθετήσεις από τους δημάρχους και τους βουλευτές και οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι εισηγήσεις των ομιλητών οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις αναρτήθηκαν στο blog της πρωτοβουλίας.
Ο στόχος της ημερίδας, να δώσει μια ανεξάρτητη ενημέρωση και να ανοίξει ένα γόνιμο προβληματισμό στο φλέγον ζήτημα του αεροδρομίου επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό, όχι μόνο γιατί ανέδειξε τα περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν τεθεί αλλά και γιατί προέβαλε παραμέτρους που μέχρι τώρα έχουν μείνει στην αφάνεια. Παραμέτρους που σχετίζονται με τον χωροταξικό σχεδιασμό, τα συνωδά έργα, την εφαρμογή των συμβάσεων και κυρίως την μορφή της ανάπτυξης που ένα τέτοιο έργο πρεσβεύει και η οποία τελικά πιθανόν να μην συνάδει με το συμφέρον της περιοχής.
Η επόμενη μέρα της ημερίδας βρίσκει τους πολίτες περισσότερο προβληματισμένους και αναδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι οι φωνές που αντιτίθενται την κατασκευή αεροδρομίου είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ
    ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

    ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
    Β.Μικροβιολόγου
    01-07-09

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE