18 Μαΐ 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΟΣ

Καστέλλι 15 Μαϊ. 09

 

Προς

τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Κο Γεώργιο  Α. Παπανδρέου

 

          Κύριε Πρόεδρε.

 

Παίρνουμε το θάρρος να επικοινωνήσουμε μαζί σας γιατί είμαστε βέβαιοι πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας αλλά και στο δίκιο μας.

Δεν σας ζητάμε προσωπικό ρουσφέτι. Σας κοιτάμε κατάματα γιατί αγωνιούμε για τον τόπο μας αλλά και για το μέλλον μας. Έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν τα χωριά της Πεδιάδας μας. Είναι καταπράσινα με ένα μεγάλο ελαιόδασος που καταλαμβάνει όλη την πεδιάδα αλλά και τα γύρω βουνά. Ένας πνεύμονας πρασίνου, μια φυσική ομορφιά.

Έχουμε υποδεχτεί και δεχτεί, εδώ και πολλά χρόνια, ένα ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των εθνικών αναγκών της χώρας μας. Η πολιτεία έχει αποφασίσει να κατασκευάσει δίπλα του ένα νέο αερολιμένα τέσσερις περίπου φορές μεγαλύτερο σε έκταση για να  αντικαταστήσει τον αερολιμένα Ηρακλείου.

Όλοι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα της μετεγκατάστασής του. Οι λόγοι πολλοί. Ασφάλεια του αστικού κέντρου και των πτήσεων, οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης, καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και προοπτική για το μέλλον.

Γνωρίζοντας την οικολογική σας ευαισθησία, σας παρακαλούμε να λάβετε γνώση των μέχρι σήμερα δεδομένων, όσον αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό και τις υπάρχουσες μελέτες.

Ελπίζουμε ότι οι τεχνοκράτες της πολιτείας θα βρουν καινούριο χώρο όπου δεν θα υπάρχουν οικισμοί και που η καταστροφή του περιβάλλοντος θα είναι η ολιγότερο δυνατή.

Η πολιτισμική Βαβέλ που θα υπάρξει, η καταστροφή των ιστορικών οικισμών της Πεδιάδας μας, ο κοινωνικός αναβρασμός που θα επικρατήσει, ο αφανισμός ενός φυσικού πνεύμονα, μας βρίσκουν αντίθετους στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Προσδοκούμε στην βοήθεια σας.

 

Μετά τιμής

Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής

 

 

Επιδόθει την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009  και ώρα 11 με αριθμό Πρωτ. 159

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE